Heldere toekomst voor Egmond-Binnen

Heldere toekomst voor Egmond-Binnen

De straatverlichting in ons dorp wordt in zijn geheel vervangen. De oude (oranje) straatverlichting gaat definitief plaatsmaken voor heldere verlichting door middel van nieuwe led armaturen op elke lantaarnpaal. Hiermee ontstaat een verbetering van de veiligheid op straat door betere verlichting, maar ook winst voor het milieu door het gebruik van uitsluitend duurzame lampen.

De afdeling “Openbare Verlichting” (OV) van de gemeente Bergen heeft de opdracht gekregen om in de eerste helft van 2019 te starten met de vervanging van armaturen en waar nodig het aantal uit te breiden door het gehele dorp. Deze toezegging werd tijdens de Wijkschouw van september gedaan door Dhr. Nico Pekel, hoofd van de afdeling OV.

In 2016 werd door het bestuur van de VDEB al aan de Gemeente gevraagd een onderzoek te doen naar de veiligheid van de situatie op en rond het parkeerterrein van Dorpshuis de Schulp. Dit naar aanleiding van klachten van sporters die ’s avonds na het gebruik van de sporthal zich in het donker niet veilig voelden op en nabij het parkeerterrein van het Dorpshuis. Dit onderzoek leidde in 2017 tot de vervanging van de oude oranje lampen aldaar en het monteren van de nieuwe led lampen. Dit bleek een enorme verbetering voor de veiligheid ter plaatse.

Nadien bleef VDEB in gesprek met de gemeente om alle straatverlichting in Egmond-Binnen te vervangen waarbij de belangrijkste argumenten zijn:

  1. Verbetering van de veiligheid door helderder licht;
  2. Verbetering van de lichtstraal gericht naar de ondergrond;
  3. Lager energieverbruik, dus lagere kosten en winst voor het milieu.
  4. Langere levensduur en dus duurzamer.

Volgens de planning van de gemeente zullen deze werkzaamheden voor de zomervakantie van 2019 afgerond zijn.

Met medewerking van de werkgroepen: Openbare ruimte, Jongeren, Verenigingen en Wonen.

Oud en nieuw licht op de Herenweg

2018-09-21T10:46:48+00:00